Miljö- och klimatrådet laddar länet

Den 5 september besökte en laddstolpe projektet Ladda länet. Det genomfördes ett seminarium om laddning av elektriska bilar, fyra steg till en laddstolpe, Klimatklivet och laddstolpar.

Syftet med projektet är att rådsmedlemmar ska visa vägen för andra genom att bygga laddinfrastruktur. Vid seminariet fick de 10 deltagarna information om projektet, projektets mål, och praktisk information om hur man gör för att bygga laddinfrastruktur. Deltagarna fick information om klimatinvesteringsstödet Klimatklivet där man kan få upp till 50% stöd för laddinfrastruktur.

En leverantör hade med sig laddstolpar för fristående installation och väggmontage. Deltagarna fick även möjlighet att på nära håll titta och känna på laddstolparna. Det informerades om allt från förstudie och finansiering till bygge och drift. Bland annat fick vi information om olika sätt att ta betalt och diskuterade den framtida utvecklingen så att det blir så smidigt som möjligt för elbilsägarna.

Det har varit ett stort intresse bland rådets medlemmar för projektet Ladda länet. Därför arrangerar vi ett extra seminarium den 5 december klockan 13–15.30 på Länsstyrelsen för de som inte kunde vara med på det första. Räkna med ett lite fylligare seminarium, med fler som visar utrustning, fler leverantörer och möjlighet till diskussion efter mötet.

Blå laddstolpe utanför länstyrelsehuset.

Om ni har några frågor om projekt Ladda länet eller idéer inför nästa möte så är ni välkomna att kontakta projektledaren Nicklas Hällman, Telefon: 072-145 73 28, E-post: Nicklas.Hallman@malarenergi.se